Smart Home

Filter products Showing all 22 results
Price
Filter selected

 

O casa smart , inteligentă (smart home) este locuința în care se automatizează și se controlează de la distanță aspecte ce țin de confortul ambiental și nu numai. Unele echipamente pot lua decizii în funcție de anumiți parametri, pentru a crește confortul locatarilor sau pentru a economisi energie.
Pot de exemplu să schimbe lumina ambientală în funcție de momentul zilei, pot să descuie și să încuie ușile când plecăm și când ajungem acasă, să aprindă lumina, să pornească sistemul de încălzire sau de răcire, dar și să tragă draperiile. Astfel de acțiuni sunt gestionate de un controller ce poate fi programat și controlat de la distanță.Primul aspect ce ține de confortul nostru și pe care am reușit să-l controlăm de la distanță este iluminarea casei.
Sistemele de iluminat inteligente fac în prezent mult mai mult de atât. Un asemenea sistem care conectează, prin bluetooth sau wireless, toate corpurile de iluminat și becurile din casă la o aplicație pe telefon. Prin această aplicație se poate porni sau opri lumina în casă, micșora sau crește intensitatea luminii și poate chiar schimba culorile și nuanțele de lumina din casă, de la distanță.
În aplicație găsim fiecare încăpere din casă – Living/Dormitor/Bucătărie – și fiecare bec instalat în respectiva încăpere. Putem controla pe încăperi intensitatea fiecărui bec, putem opta pentru o setare deja făcută. Desigur, din aplicație putem de asemenea, să aprindem și să stingem lumina. Putem totodată să mai descărcăm aplicații care să ne permită sincronizarea luminilor cu muzica sau chiar cu filmele, pentru o experiență completă.